Begeleid vervoer

Speciale doelgroepen

Taxi chauffeuse helpt vrouw met rollator instappen

Voor bepaalde doelgroepen is het niet altijd even makkelijk om alleen ergens naar toe te gaan, zoals bijvoorbeeld de dokter, school of dagbesteding, etc. Denk hierbij aan alleenstaande ouderen, mensen met een beperking, leerlingen van speciaal onderwijs; zij zijn vaak afhankelijk van de zorg van anderen.

Taxi4Delft heeft hiervoor de taxi met begeleiding in het leven geroepen. Als u of uw cliënt taxivervoer nodig heeft en op dat moment geen begeleider heeft, kunt u Taxi4Delft inschakelen. Een taxi als alle andere taxi’s, maar met iets extra’s: begeleiding door de chauffeur, in dit geval chauffeuse.

Ervaring

In ruim 25 jaar op de taxi heb ik veel ervaring opgedaan met deze  speciale doelgroepen die om welke reden dan ook, een beetje hulp nodig hebben. Helaas is deze hulp soms moeilijk te vinden door alle bezuinigingen en personeelstekorten in onder andere de zorg. Vaak hoeven zij letterlijk alleen maar een handje geholpen worden.

Bij begeleid vervoer haalt de chauffeuse u (of uw cliënt) binnen op, eventueel met rolstoel en begeleidt u naar de taxi. Op de bestemming wordt u overgedragen aan de betreffende afdeling, als onderdeel van de taxirit.

Ieder bezoek of afspraak is natuurlijk anders, daarom maken we iedere rit opnieuw een plan op maat.

 Kosten en PGB

Man met rollator uit bij dialyse ingang ziekenhuis

De combinatie van taxirit en het begeleiden wordt berekend met een uurtarief, de taximeter hoeft hierbij niet gebruikt te worden, wat een voordeel voor u kan opleveren.

De kosten voor deze taxiservice zijn per situatie anders, u kunt vrijblijvend een prijsopgave op maat aanvragen. U kunt hiervoor contact opnemen met Taxi4Delft.

De kosten kunnen vaak betaald worden met behulp van het Persoons Gebonden Budget,  PGB. Informatie hierover kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid of uw gemeente.

Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/persoonsgebonden-budget-pgb

Gemeente Delft: https://www.delft.nl/persoonsgebonden-budget-jeugd-pgb

Scroll naar boven
Chat met Taxi4Delft
Liever WhatsAppen?
Waarmee kan ik u helpen?